Noen ganger popper bare en tanke inn i hodet ditt, og du vet ikke helt hvor den kom fra. For meg i dag, var den tanken at jeg er veldig heldig. Nærmere bestemt er jeg veldig heldig som har så mange virkelig flotte mannfolk i livet mitt. Skikkelige menn som jeg vet at stiller opp for meg hvis jeg trenger det. Det vet jeg helt sikkert, til tross for at bare et par av dem har hatt muligheten til å vise det.

Er ikke det fantastisk? Folk som stiller opp for deg hvis du trenger det, helt uten noen baktanker eller skjulte forventninger. Er det rart jeg føler meg på toppen av verden innimellom, når jeg har slike folk i ryggen? Sånne fortjener en medalje eller premie eller noe.

Og det er mye mer enn jeg kan si for hunkjønnene i livet mitt. Man hører ofte at jenter klager over at det er så vanskelig å finne skikkelig gode venninner som investerer i vennskapet og som er villige til å stille opp uansett hva. Jeg har en liten teori om at det er slik fordi jenter har det mye lettere sosialt enn gutta, ihvertfall når det gjelder det sosiale mellom kjønnene. Stort sett kan kvinner være veldig kravstore, og menn er villige til å investere langt mer enn damene, rett og slett fordi makten er skjevt fordelt. Det er ikke noe nytt. Men for å dra den litt videre så tror jeg at fordi jenter er vant til å få vilja si oftere enn det menn er, så er det også mer kravstore i vennskap. Rent underbevisst er vi ikke villige til å investere så mye som det menn er, og dermed har kanskje vi jenter litt vanskelig for å stole på hverandre. Det sier jo seg selv at når to personer som er kravstore og lite villige til å investere tungt i den andre blir venninner, så er det et veldig skjørt vennskap.

Det finnes selvfølgelig andre forklaringer for fenomenet, men personlig tror jeg denne dynamikken spiller en stor rolle. Det er kanskje trist at jenter ikke er flinkere til å være snille med hverandre ofte, men jeg synes ihvertfall det er lettere å svelge når det forklares slik. Men åh så glad jeg er for de fine mennene mine :)

friend

Tips oss hvis dette innlegget er upassende