Jeg hadde tidligere en venninne som jeg var veldig nær. Vi bodde sammen en stund, og vi hadde det kjempegøy sammen. Jeg har masse gode minner med henne, virkelig trivsel.

De siste årene har vi bare sklidd mer og mer fra hverandre, og hun har begynt å oppføre seg mer og mer bitchy. La oss kalle henne bitch1. Bitch1 har de siste årene bare kontaktet meg de gangene hun har trengt noe. Jeg har prøvd noen ganger å tilbringe litt tid med henne for å bli nærmere igjen, vi hadde det jo tross alt veldig fint, og jeg har ikke villet miste henne helt som venninne. Men hun har funnet seg en ny bestevenninne å bo med som blir satt foran alt annet. Hun har tatt min plass og vel så det, bitch1 kan omtrent ikke gjøre noe uten henne nå, og hvis ikke hun er der så kan du vedde på at hun blir nevnt støtt og stadig og sendt melding til/oppringt. Vi hadde til og med en kveld hvor vi skulle ut på byen sammen bare vi to, og til og med da ble jeg ditchet for hun andre. La oss kalle henne bitch2.

Jeg synes egentlig jeg er litt urettferdig mot bitch2, hun har jo ikke vært like kjip mot meg som bitch1 (men hun erikke helt uskyldig hun heller), men hun er og blir bitch2 på grunn av hennes tilknytning til bitch1. Ingen liker å bli tilsidesatt for en annen, så da kommer det med territoriet at jeg må mislike henne. Jeg er menneskelig, sånn er det.

Disse jentene provoserer meg noe enormt. Nesten uansett hva de gjør. Særlig bitch1 er en skikkelig bitch, og spesielt i det siste har hun sett ut til å med vilje ekskludere meg fra ting de gjør som jeg synes at jeg ville vært en naturlig del av.

Det siste som har gjort meg skikkelig sur nå er at de to i en god stund har planlagt tur til byen hvor Eksen bor. Det er nemlig i den byen at vi bodde sammen (jeg og bitch1, bitch2 bodde i samme by også men et annet sted) for å mimre og titte seg rundt. Til å begynne med ble masse folk invitert, blant annet meg, og de fleste var gira på å dra. Like før jul spurte jeg om hva som skjedde med det, om vi skulle bestille flybilletter osv. Bitch1 sa at hun var blakk, men at billettene skulle bestilles etter jul. Jeg sa ok, og ba henne om å si fra når den tiden kom så vi kunne bestille billetter, hotell osv. sammen.

Nå, mens jeg sitter og skriver dette, er de der. De bare dro. Ingen fikk vite noe. Da folk begynte å spørre om hva som skjedde med turen fikk de bare svaret at “ingen ble med”. Det var jo masse folk som ville være med, de fikk bare aldri muligheten! Hvorfor reklamerer de med sånn reunion-tur med alle når de ikke egentlig vil ha med noen andre? Jeg blir så vanvittig provosert! Det verste er at jeg vet at de går rundt der akkurat nå og mimrer om hvordan det var, når de ikke en gang var venner på den tiden. Og i den byen i verden som jeg har mest lyst til å være akkurat nå. Og de vet det. Jeg ble bare utelukket. I tillegg later hun som om vi er bestevenner, jeg fikk til og med en melding om hvor gøy de har det! Snakk om å gni det inn! Aargh!

Nå kom jeg litt på villspor her, men poenget er at uansett hva disse to foretar seg så blir jeg sint av det. Jeg har blokkert poster fra dem i news feed’en min på facebook så jeg skal slippe å måtte se det. Men samtidig er nysgjerrigheten så enorm. Jeg måtte spørre meg selv litt om hvorfor det var så vanskelig å blokkere dem og holde meg unna profilene deres når jeg bare blir sur av det. Svaret kom ganske lett: jeg vil sjekke om noe har gått galt for dem. Å gud så skadefro. Jeg vil se at de misser bussen, at de har kranglet, at regnet pøser der borte.. hva som helst. Ja, nok en gang, jeg er menneskelig.

Men nå synes jeg det er på tide å heve seg over dette. I dag skal det stoppes, dette “vennskapet” går bare utover meg! Nå skal ingen meldinger svares på, ingen telefoner tas, og profilene skal forbli usjekket. Rett ut av livet mitt, jeg trenger ikke dette lenger.

Denne helgen skal jeg på venninnetur, og jeg skal prøve hardt å bare ha det gøy og ikke fokusere på disse to andre og hvor de er. Håper det går!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende