Nå som vi har fått et nytt verdens høyeste bygg, denne gangen på over 800 meter (jeg innså ikke hvor mye det faktisk er før jeg så en sammenligning med Oslo Plaza), så begynte jeg å undre meg litt over dette med skyskrapere.

Jeg har nemlig forsøkt å være litt mer aktiv denne uka, og “litt mer” for meg betyr så og si ingenting, for jeg er en sofagris av dimensjoner, og skyr det meste som heter trening. Så lenge det ikke er gøy selvsagt, som snowboarding og klatring, men det teller ikke her, for jeg får ikke gjort det så veldig ofte uansett.

Så denne uka har jeg gått opp de fem etasjene hjemme og de ni etasjene på jobben i stedet for å ta heisen hver gang jeg har ankommet lokalene, og jeg må si at særlig de ni etasjene tar litt knekken på meg.

Og da begynte jeg å tenke på brannsikkerheten i denne nye høye bygningen av en eller annen grunn. Det vil si, det begynte med grubling, men nå har det gått litt mer over til å være et sånt spørsmål man ikke får ut av hodet før man finner et svar. Jeg har blitt fortalt at jeg har en veldig vitenskapelig og analytisk hjerne, noe jeg velger å ta som et kompliment, men det betyr også at jeg lett kan gruble meg helt gal over små filleting som egentlig ingen bryr seg om. Jeg klarer bare ikke la det ligge, jeg liker å vite hvordan ting fungerer selv om det har liten eller ingen betydning for meg og mitt liv.

Så det jeg lurer på er, hvordan kommer man seg ut av tohundreogørtende etasje når det brenner? Jeg regner med at brannsikkerheten er ganske god til å begynne med, så sannsynligheten for brann er vel liten (hvis man ser bort fra terrorangrep da, men det er en annen sak), men man skulle jo tro at de ihvertfall hadde brannøvelser eller noe innimellom så de må komme seg ut uten å ta heisen.

Eller har de superheiser som man kan bruke selv om det brenner? Går de faktisk ned alle trappene?? Er det fysisk mulig å gå ned alle trappene innen en rimelig tid for en person av gjennomsnittelig kondisjon? Har de nødfallskjermer? Går de opp på taket og blir henta ned av helikopter eller noe? En dødslang brannmannstang? Hva gjør de??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende